U kojoj od navedenih reakcija je došlo do redukcije žive

Trenutno pregledavate U kojoj od navedenih reakcija je došlo do redukcije žive
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:12 svibnja, 2024

Reakcija 1: Termalna redukcija žive

Termalna redukcija žive je jedna od reakcija u kojoj dolazi do smanjenja koncentracije žive. Ova reakcija se javlja kada se živa zagrijava na visokim temperaturama, što rezultira isparavanjem i smanjenjem količine žive u sustavu.

Reakcija 2: Redukcija žive pomoću kemijskih reagensa

Druga reakcija koja dovodi do redukcije žive je kemijska redukcija. U ovom slučaju, živa reagira s određenim kemijskim reagensima koji smanjuju oksidacijski broj žive, čime se postiže redukcija.

Reakcija 3: Elektrokemijska redukcija žive

Elektrokemijska redukcija žive je još jedan primjer reakcije u kojoj dolazi do smanjenja žive. U ovoj reakciji, električna struja se koristi za smanjenje oksidacijskog broja žive, čime se postiže redukcija.

Reakcija 4: Biološka redukcija žive

Biološka redukcija žive je reakcija koja se javlja u živom organizmu. Određene vrste bakterija mogu reducirati živu u svojim metaboličkim procesima, čime se smanjuje koncentracija žive u okolišu.

Reakcija 5: Fotokemijska redukcija žive

Fotokemijska redukcija žive je reakcija koja se javlja pod utjecajem svjetlosti. U prisutnosti određenih tvari, svjetlost može potaknuti redukciju žive, što rezultira smanjenjem njezine koncentracije.

  Ocijeni članak!