U kojoj pozi žena ne može zatrudnjeti

Trenutno pregledavate U kojoj pozi žena ne može zatrudnjeti
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:27 siječnja, 2024

1. Uvod

U današnjem članku istražit ćemo mitove i istine o pozi u kojoj žena ne može zatrudnjeti. Iako je poznato da je seksualni odnos najčešći način začeća, postoji mnogo dezinformacija i zablude o tome koje su poze sigurne od trudnoće. U nastavku ćemo istražiti jednu od najčešćih zabluda.

2. Mit o gravitaciji

Jedan od mitova je da žena ne može zatrudnjeti ako je u položaju gdje je gravitacija protiv nje. Međutim, istina je da gravitacija nema utjecaja na putovanje spermija prema jajnoj stanici. Bez obzira na položaj tijela, spermiji imaju sposobnost kretanja prema cilju.

3. Položaji s manjom šansom

Iako nijedan seksualni položaj ne može pružiti 100% zaštitu od trudnoće, postoje neki položaji koji mogu smanjiti šanse začeća. Na primjer, položaj žene na vrhu može smanjiti ulazak sperme u maternicu zbog gravitacije. Također, položaj sa stražnjim ulaskom može smanjiti šanse jer sperma mora putovati duže putovanje.

4. Kontracepcija je ključna

Važno je napomenuti da pravilna upotreba kontracepcije i zaštita od spolno prenosivih bolesti ostaju najvažniji faktori u sprečavanju trudnoće. Bez obzira na seksualni položaj, korištenje kondoma, pilula ili drugih oblika kontracepcije je ključno za zaštitu od trudnoće.

5. Zaključak

Iako postoji mnogo mitova o tome u kojem položaju žena ne može zatrudnjeti, istina je da nijedna poza ne pruža potpunu sigurnost od začeća. Gravitacija i neki seksualni položaji mogu smanjiti šanse, ali pravilna upotreba kontracepcije je i dalje najvažnija. Važno je konzultirati se s medicinskim stručnjakom o najboljim metodama kontracepcije i zaštite od trudnoće.

  Ocijeni članak!