Čime se hrane vrapci

Trenutno pregledavate Čime se hrane vrapci
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:22 listopada, 2023

Vrapci i njihova prehrana

Vrapci su mali, živahni ptici koji se mogu naći u različitim dijelovima svijeta. Ovi mali pjevači su poznati po svojoj sposobnosti da se prilagode raznim okruženjima, uključujući i urbanu sredinu. Jedan od zanimljivih aspekata njihovog života je njihova prehrana.

Glavna hrana vrapaca

Glavna hrana vrapaca sastoji se od sjemenki i žitarica. Oni se hrane raznim vrstama sjemenki, poput suncokretovih, prosenih i konopljevih sjemenki. Također vole jesti žitarice kao što su pšenica, ječam i zob.

Insekti i bube

Unatoč tome što su sjemenke i žitarice njihova glavna hrana, vrapci također jedu insekte i bube. Oni su vrlo vješti u hvatanju letećih insekata poput muha, komaraca i moljaca. Ovi mali ptici mogu se vidjeti kako lete u zraku i iznenada skreću kako bi uhvatili svoj plijen.

Ostala hrana

Pored sjemenki, žitarica, insekata i buba, vrapci će se ponekad hrani i drugim vrstama hrane. To može uključivati voće poput bobica i jabuka, kao i ostatke hrane koje ljudi ostavljaju na javnim površinama. U urbanim područjima često će se vidjeti kako vrapci jedu mrvice i otpatke hrane s ljudskih stolova.

Vrapci i voda

Vrapci su također potrebni vodi za hidrataciju. Oni će piti vodu iz lokacija poput jezera, rijeka i fontana. Također će koristiti kišnicu i kapljice s lišća kako bi se osvježili i napojili.

Zaključak

Vrapci su ptice koje se hrane raznovrsnom hranom. Njihova prehrana uključuje sjemenke, žitarice, insekte, bube, voće i ostatak hrane koji mogu pronaći. Ovi mali pjevači također su prilagodljivi i mogu se prilagoditi različitim okruženjima kako bi pronašli hranu koja im je potrebna za preživljavanje.

  Ocijeni članak!