Gdje su pokopani engleski kraljevi?

Trenutno pregledavate Gdje su pokopani engleski kraljevi?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:6 kolovoza, 2023

Westminster Abbey

Westminster Abbey, smještena u središtu Londona, jedno je od najpoznatijih mjesta pokopa engleskih kraljeva. Ova povijesna crkva ima dugu tradiciju kao mjesto posljednjeg počivališta monarha. U njezinim prelijepim kapelama i grobnicama nalaze se ostatci mnogih vladara, uključujući Henrika III., Edwarda I., Henryja VII. i mnoge druge.

St. George’s Chapel, Windsor

St. George’s Chapel je kapela smještena u dvorcu Windsor, koja je također poznata po tome što je posljednje počivalište nekoliko engleskih kraljeva. Ovdje se nalazi grobnica Henrika VIII. i njegove treće supruge Jane Seymour, kao i grobnice drugih važnih članova kraljevske obitelji.

York Minster

York Minster, veličanstvena katedrala u gradu Yorku, također je dom mnogih engleskih kraljeva. Ovdje su pokopani vladari poput Williama II., Edwarda IV. i drugih. Katedrala je poznata po svojoj arhitekturi i bogatoj povijesti, a grobnice kraljeva čine važan dio njezine atrakcije.

Canterbury Cathedral

Canterbury Cathedral, sjedište nadbiskupa Canterburyja, također je mjesto posljednjeg počivališta nekoliko engleskih kraljeva. Ova katedrala, koja je jedna od najstarijih u Engleskoj, sadrži grobnice vladara poput Henryja IV. i Edwarda Plantageneta. Posjetitelji mogu istražiti bogatu povijest ovog svetog mjesta i diviti se arhitekturi koja datira unatrag stoljećima.

  Ocijeni članak!