Od čega su njoke

Trenutno pregledavate Od čega su njoke
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:11 srpnja, 2024

1. Njoke – tradicionalno talijansko jelo

Njoke su tradicionalno talijansko jelo koje se sastoji od malih kuglica tijesta. Postoji nekoliko varijacija njoka, ali najčešće se prave od krumpira i brašna. Osim krumpira i brašna, mogu se koristiti i drugi sastojci kao što su ricotta sir, špinat ili bundeva.

2. Krumpir – osnova za njoke

Krumpir je glavni sastojak njoka. Da biste napravili njoke od krumpira, trebate skuhati krumpir, oguliti ga i zgnječiti dok ne postane glatko. Zatim se dodaje brašno i miješa dok se ne formira tijesto koje se može oblikovati u kuglice.

3. Brašno – veže sastojke

Brašno je drugi važan sastojak za pravljenje njoka. Ono se koristi kako bi se povezali krumpir i ostali sastojci te kako bi se dobilo tijesto koje se može oblikovati. Obično se koristi obično bijelo brašno, ali mogu se koristiti i drugi tipovi brašna kao što su integralno brašno ili brašno od heljde.

4. Ostali sastojci

Osim krumpira i brašna, mogu se dodati i drugi sastojci za dodatni okus i teksturu njoka. Ricotta sir se često koristi za mekše i kremastije njoke, dok se špinat ili bundeva mogu dodati za boju i drugačiji okus njoka.

5. Priprema njoka

Da biste pripremili njoke, prvo trebate skuhati krumpir i zgnječiti ga. Zatim dodajte brašno i ostale sastojke prema receptu. Mijesite tijesto dok ne postane glatko i elastično. Zatim oblikujte tijesto u kuglice i kuhajte ih u kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu.

6. Serviranje njoka

Njoke se mogu poslužiti s raznim umacima kao što su umak od rajčice, umak od vrhnja ili umak od sira. Također se mogu poslužiti kao prilog uz meso ili povrće. Njoke su popularno jelo diljem svijeta i često se nalaze na jelovnicima talijanskih restorana.

  Ocijeni članak!