Što je MSM

Trenutno pregledavate Što je MSM
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:23 rujna, 2023

Upotreba MSM-a u medicini

Metilsulfonilmetan, poznat i kao MSM, je organski spoj koji se sve više istražuje zbog svojih potencijalnih zdravstvenih koristi. MSM se često koristi kao dodatak prehrani i može se naći u obliku praha, tableta ili krema.

Potencijalne koristi MSM-a

Postoji nekoliko potencijalnih koristi MSM-a za zdravlje ljudi. Neki istraživači tvrde da MSM može pomoći u smanjenju upala, održavanju zdravih zglobova i poboljšanju kože, kose i noktiju. Također se navodi da MSM može imati pozitivan učinak na probavni sustav, imunološki sustav i cirkulaciju.

Istraživanja i sigurnost

Iako postoje neka istraživanja koja sugeriraju da MSM može imati koristi za određene zdravstvene probleme, potrebna su daljnja istraživanja kako bi se potvrdila ova tvrdnja. MSM se obično smatra sigurnim dodatkom prehrani kada se koristi u preporučenim dozama. Međutim, kao i kod svakog dodatka prehrani, uvijek je važno konzultirati se s kvalificiranim zdravstvenim stručnjakom prije početka uzimanja MSM-a ili bilo kojeg drugog dodatka.

Kako koristiti MSM

MSM se može koristiti na različite načine, ovisno o željenim koristima. U obliku praha, MSM se može dodati u napitke ili smutije. Tablete se mogu uzimati oralno, dok se kreme koje sadrže MSM mogu nanositi izravno na kožu. Važno je slijediti upute na pakiranju i konzultirati se s zdravstvenim stručnjakom za pravilnu upotrebu MSM-a.

Zaključak

MSM je organski spoj koji se sve više istražuje zbog svojih potencijalnih zdravstvenih koristi. Iako su neka istraživanja obećavajuća, potrebna su daljnja istraživanja kako bi se potvrdila ova tvrdnja. Kao i kod bilo kojeg dodatka prehrani, važno je konzultirati se s kvalificiranim zdravstvenim stručnjakom prije uzimanja MSM-a ili bilo kojeg drugog dodatka.

  Ocijeni članak!