Što je najbolje uzimati u menopauzi

Trenutno pregledavate Što je najbolje uzimati u menopauzi
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:8 rujna, 2023

Alternativne terapije

Menopauza je prirodni proces u životu svake žene koji često prati niz simptoma. Mnoge žene traže načine kako ublažiti ove simptome i poboljšati svoje zdravlje tijekom menopauze. Jedna od mogućnosti su alternativne terapije poput fitoestrogena, biljnih dodataka i akupunkture. Fitoestrogeni su tvari koje nalikuje estrogenima i mogu pomoći u ublažavanju simptoma menopauze. Biljni dodaci poput crnog cohosh-a i soje također mogu biti korisni u smanjenju valunga i noćnog znojenja.

Hormonska terapija

Hormonska terapija je još jedna opcija koju mnoge žene razmatraju tijekom menopauze. Ova terapija uključuje uzimanje hormonskih lijekova koji nadomještaju nedostatak estrogena i progesterona u tijelu. Hormonska terapija može pomoći u ublažavanju simptoma menopauze poput valunga, noćnog znojenja i vaginalne suhoće. Međutim, treba se posavjetovati s liječnikom prije početka hormonske terapije kako bi se procijenili rizici i koristi.

Zdrava prehrana i tjelesna aktivnost

Zdrava prehrana i redovita tjelesna aktivnost mogu imati pozitivan utjecaj na simptome menopauze. Uključivanje hrane bogate kalcijem, vitaminom D i vlaknima može pomoći u održavanju zdravih kostiju i prevenciji osteoporoze. Tjelesna aktivnost, poput hodanja ili vježbi snage, može pomoći u održavanju zdrave tjelesne težine, smanjenju valunga i poboljšanju raspoloženja. Važno je voditi brigu o svom tijelu tijekom menopauze i prilagoditi prehrambene navike i aktivnosti prema svojim potrebama.

  Ocijeni članak!